Esquí de muntanya  Ascenció al Mount Rogneux

Descripció de l'itinerari
Enviada per Albert Pérez Monfort Albert Pérez Monfort
Vegades que s'ha obert la ruta: 6625
Vegades que s'ha descarregat el track: 2317
El Mount Rogneux és un cim sense massa dificultats situat als Alps Penins, als peus del Petit Combin i en front de l'estació d'esquí de Verbier. Des del cim s'obren unes vistes magnífiques del Grand Combin.
r561.jpg r562.jpg r563.jpg r564.jpg r565.jpg r566.jpg r567.jpg r568.jpg

Des de l'aparcament de la Barmasse (1.305 m) prenem una pista en direcció oest. Al cap de pocs metres ens desviem per un trencall senyalitzat a mà esquerra que porta a la Cabanne de Brunet. Ascendim en forta pujada per un bosc fins a retrobar, força metres més amunt, la pista que havíem deixat feia una estona. Seguim la pista fins a la Cabanne de Brunet (2.103 m). Des d'aquesta ens dirigim en direcció sudoest cap a les pales que tenim davant. Al cap de pocs metres passem pel costat d'un cim petit amb una creu de dimensions considerables i ben visible des del refugi. Continuem en la mateixa direcció per pendents moderats. En tot moment tenim el Petit Combin a la nostra esquerra. Passem pel costat d'una creu petita, travessem un collet i ens dirigim al cim que ja veiem clarament davant nostre. Les últimes pales són un xic més obligades.

La baixada la podem fer pel mateix itinerari o bé anar a buscar unes pales que queden sota el cim. Per agafar les pales de sota el cim cal seguir a peu la cresta que descendeix del cim en la direcció oposada per la que hem arribat. És un tram curt, però que cal fer amb compte. Després de baixar el tram a peu ens posem els esquís i fem un petit flanqueig fins a l'inici de la pala, que és força dreta.

Punt de sortida La Barmasse
Accés al punt de sortida Des de la carretera nacional que uneix Martigny i Sion prenem la vall de Verbier. Deixem a l'esquerra el trencall que portaria cap a l'estació d'esquí de Verbier i ens dirigim cap a la Fionnay. Abans d'arribar a la Fionnay ens trobarem l'aparcament de La Barmasse.
Dades tècniques
Dificultats a tenir en compte: La zona és força propensa als allaus. Compte amb el primer tram de descens si es decideix anar a buscar les pales de sota el cim.
Material necessari: No es detalla
Alçada màxima: 3.084 m
Desnivell positiu: 1.784 m
Durada: Entre 4 i 5 hores
Distància recorreguda: 20 km
Cartografia i bibliografia:
Època aconsellable:
Debat
No s'han trobat missatges.
Darreres vegades que s'ha fet aquesta ruta
No s'ha trobat informació.